fire protection projects | Brandbeveiliging op maat ⎯

Brandwerende houten binnendeuren

Bescherming en Veiligheid

Brandwerende deuren zijn speciaal ontworpen deuren die zijn ontwikkeld om de verspreiding van vuur, rook en hitte in geval van brand te vertragen.

Ze helpen de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen door de brandbeperking binnen specifieke compartimenten van een gebouw mogelijk te maken.

Fire protection projects - Brandbeveiliging voor gebouwen - Brandwerende binnendeuren - Brandpreventie
Fire Protection Projects - brandbeveiliging voor bedrijven - brandwerende deuren
Kwaliteit en veiligheid ⎯

Onze brandwerende deuren zijn ontworpen met één doel voor ogen: uw veiligheid waarborgen.

We combineren geavanceerde technologieën met duurzame materialen om de meest betrouwbare en effectieve bescherming te bieden in geval van brand. Elke deur in ons assortiment is zorgvuldig getest en gecertificeerd om te voldoen aan de geldende brandveiligheidsvoorschriften.

strenge brandtesten ⎯

Wat maakt onze brandwerende deuren zo uniek?

Allereerst zijn al onze deuren op maat gemaakt om perfect te passen bij uw specifieke behoeften. Of u nu een deur nodig heeft voor een kantoor, een winkel, een ziekenhuis, een industriepand of een ander type gebouw, wij zorgen voor een naadloze integratie in uw omgeving.

Daarnaast bieden onze brandwerende deuren een uitstekende brandbestendigheid, waardoor de verspreiding van vuur en rook wordt vertraagd. Dit geeft de aanwezige personen en de hulpdiensten kostbare tijd om veilig te evacueren en minimaliseert de schade. Onze deuren zijn getest volgens strenge brandtestnormen en hebben bewezen stand te houden onder extreme omstandigheden.

Fpp - Brandbeveiliging - Brandwerende deuren
15 jaar ervaring - Fire Protection Projects
afwerking ⎯

Brandwerende deuren in diverse stijlen, afwerkingen en kleuren

Naast brandveiligheid hechten we ook veel waarde aan esthetiek. Onze brandwerende deuren zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, afwerkingen en kleuren, zodat ze perfect passen bij het interieur van uw gebouw.

Fire Protection Projects quote

We geloven dat brandveiligheid niet ten koste hoeft te gaan van de visuele aantrekkingskracht van uw ruimte.

Vind hier uw antwoord ⎯

Veelgestelde vragen over brandwerende deuren

Brandwerende deuren zijn gemaakt van materialen die een hoge weerstand bieden tegen vuur. Ze bevatten speciale brandwerende vullingen en afdichtingen die de doorgang van vlammen, hitte en rook beperken. Hierdoor wordt de verspreiding van brand naar aangrenzende ruimtes vertraagd, waardoor mensen meer tijd hebben om te vluchten en de brandweer meer tijd heeft om in te grijpen.

De brandwerendheid van deuren wordt uitgedrukt in tijd, bijvoorbeeld 30 minuten, 60 minuten, 90 minuten of zelfs langer. Dit betekent dat de deuren gedurende de gespecificeerde tijdsduur weerstand kunnen bieden aan de effecten van brand, rook en hitte, voordat ze uiteindelijk bezwijken.
Ja, het is van cruciaal belang dat brandwerende deuren gecertificeerd zijn volgens internationaal erkende normen en voorschriften. Certificering bevestigt dat de deuren zijn getest en voldoen aan specifieke brandveiligheidsnormen. Het is raadzaam om alleen deuren te kopen die een geldige certificering hebben om ervoor te zorgen dat ze betrouwbare bescherming bieden.

Ja, er zijn verschillende typen brandwerende deuren om aan verschillende behoeften te voldoen. Enkele veelvoorkomende typen zijn houten brandwerende deuren, metalen brandwerende deuren, combi metaal-hout brandwerende deuren, brandwerende schuifdeuren, brandwerende deuren met glaswerk, … Elk type deur heeft specifieke eigenschappen en toepassingen, afhankelijk van de vereisten van het gebouw.

Ja, naast het bieden van brandveiligheid kunnen brandwerende deuren ook geluidsisolerend zijn. Ze helpen om geluidsoverdracht tussen verschillende ruimtes te verminderen, wat vooral nuttig kan zijn in gebouwen waar geluidscontrole belangrijk is, zoals industrie, kantoren, ziekenhuizen of hotels.

Ja, het is belangrijk om brandwerende deuren regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren. Periodiek onderhoud en inspectie zorgen ervoor dat de deuren nog steeds aan de vereiste veiligheidsnormen voldoen en dat eventuele beschadigingen of slijtage tijdig worden opgemerkt.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Vertrouw op Fire Protection Projects ⎯

Er is een brandveilige oplossing voor elke situatie

Minimaliseer de risico’s van brand met onze uitgebreide diensten in passieve brandbeveiliging.

Kies vandaag nog voor Fire Protection Projects en dus kwalitatieve brandbeveiliging

Uw aanvraag

fpp aanbod ⎯

Onze andere brandveilige oplossingen

Thermische deuren
Brandwerende metalen branddeuren
Brandwerend afdichten van doorvoeren
Brandwerende omkastingen
Brandwerende wanden en plafonds
Niet-brandwerende deuren