fire protection projects | Brandbeveiliging op maat ⎯

Brandwerend afdichten van doorvoeringen

Bescherming en Veiligheid

In een gebouw zijn er vaak openingen die worden gemaakt voor leidingen, kabels, ventilatiekanalen en andere installaties. Deze openingen kunnen echter fungeren als kanalen waarlangs brand en rook kunnen doordringen naar aangrenzende ruimtes, wat de verspreiding van brand enorm kan versnellen en de veiligheid van mensen in gevaar kan brengen.

Een brandvaste doorvoering is een essentieel onderdeel van de brandveiligheid in gebouwen. Het is een constructieve maatregel die wordt genomen om te voorkomen dat vuur en rook zich verspreiden via deze openingen in brandwerende wanden, vloeren of plafonds.

Fire Protection Projects - brandveilige afdichtingen
Fire Protection Projects - brandbeveiliging voor bedrijven - brandwerende deuren
theorie en praktijk ⎯

FPP is de ideale partner om de wetgeving gemakkelijk te verbinden met de praktische realisatie in uw bedrijf of gebouw. 

Het correct installeren van brandvaste doorvoeringen is van vitaal belang voor een effectieve brandveiligheid. Het is essentieel om te voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en -normen tijdens de installatie. Een grondige kennis van brandwerende materialen en technieken is vereist om de doorvoeringen op de juiste wijze te kunnen installeren. 

installatie ⎯

Wat maakt onze brandwerende doorvoeringen zo uniek?

Wat onze brandwerende doorvoeringen uniek maakt, is de combinatie van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken die zorgen voor maximale brandveiligheid. Onze doorvoeringen zijn specifiek ontworpen en getest om aan de strengste normen te voldoen, waardoor ze betrouwbare bescherming bieden tegen de verspreiding van vuur en rook. Daarnaast bieden we maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van uw gebouw, waardoor we een optimale brandveiligheid kunnen waarborgen. Onze brandwerende doorvoeringen worden geïnstalleerd door ervaren professionals die zorgvuldig te werk gaan en de hoogste kwaliteitsnormen hanteren. Kiezen voor FPP betekent kiezen voor gemoedsrust en maximale bescherming. 

Fire protection projects - Brandbeveiliging - Brandwerende deuren
15 jaar ervaring - Fire Protection Projects
onderhoud ⎯

Na plaatsing is controle en onderhoud van cruciaal belang!

Regelmatig onderhoud van brandvaste doorvoeringen is essentieel om de continue brandveiligheid van uw gebouw te waarborgen en mogelijke schade of defecten tijdig te detecteren en te herstellen. Door het onderhoud te prioriteren, kunt u de effectiviteit én dus ook de beschermingsfactor behouden. 

Fire Protection Projects quote

Ook voor deze periodieke controle en/of onderhoud kan u bij FPP terecht. 

Vind hier uw antwoord ⎯

Veelgestelde vragen over brandwerende doorvoeringen

Een brandvaste doorvoering werkt door middel van speciale materialen en technieken die openingen in een compartimentering volledig afsluiten, waardoor de verspreiding van vuur en rook wordt voorkomen.

Brandwerende doorvoeringen zijn ontworpen om een brand gedurende een bepaalde periode te weerstaan, afhankelijk van de classificatie en de specifieke eigenschappen van de doorvoeringen, variërend van 30 minuten tot enkele uren, wat voldoende tijd biedt voor evacuatie en brandbestrijding. Het exacte weerstandsniveau wordt bepaald door de gebruikte materialen, de installatiemethode en de test- en certificeringsnormen die van toepassing zijn.

Ja, brandwerende doorvoeringen moeten gecertificeerd zijn volgens de relevante test- en certificeringsnormen om de betrouwbaarheid en effectiviteit ervan te waarborgen, en om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en bouwvoorschriften op het gebied van brandveiligheid. Het certificeringsproces omvat uitgebreide tests en beoordelingen om aan te tonen dat de doorvoeringen voldoen aan de vereiste brandwerendheid en prestatiecriteria.

Ja, er zijn verschillende typen brandwerende doorvoeringen die zijn afgestemd op specifieke toepassingen, zoals brandwerende kit, brandwerende platen, brandwerende moffen en brandwerende afdichtingen. Elk type doorvoering heeft unieke eigenschappen en wordt gebruikt om specifieke openingen en penetraties brandwerend te maken.

Ja, brandwerende doorvoeringen moeten regelmatig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren en hun brandwerende eigenschappen behouden. Periodieke inspecties en eventuele reparaties of vervangingen zijn nodig om de effectiviteit van de doorvoeringen te waarborgen en de brandveiligheid van het gebouw te behouden.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Vertrouw op Fire Protection Projects ⎯

Er is een brandveilige oplossing voor elke situatie

Minimaliseer de risico’s van brand met onze uitgebreide diensten in passieve brandbeveiliging.

Kies vandaag nog voor Fire Protection Projects en dus kwalitatieve brandbeveiliging

Uw aanvraag

fpp aanbod ⎯

Onze andere brandveilige oplossingen

Thermische deuren
Brandwerende binnendeuren
Brandwerende metalen branddeuren
Brandwerende omkastingen
Brandwerende wanden en plafonds
Niet-brandwerende deuren